Случаи на коронавирус са потвърдени в гръцкия град Солун и в столицата

...
Случаи на коронавирус са потвърдени в гръцкия град Солун и в столицата
Коментари Харесай

В Солун и Скопие са потвърдени случаи на коронавируса

Случаи на ковид са потвърдени в гръцкия град Солун и в столицата на Северна Македония Скопие.

38-годишна гъркиня, която неотдавна се е върнала от северната част на Италия, е дала позитивна проба, съобщи  в. " Катимерини ", като цитира здравните управляващи. 14-дневна карантина ще бъде наложена на фамилията й. Жената не е в тежко положение, подложена е на противовирусно лекуване и е под непрестанно наблюдаване от експерти, изясни Сотирис Циодрас, който е началник на отдела по инфекциозни заболявания в Министерството на здравеопазването. В последните 24 часа в Гърция са тествани за ковид още четири души, чиито проби са негативни. Междувременно министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас анулира всички отпуски на чиновници от неговото министерство и държавните лечебни заведения в цялата страна. 

Здравният министър на Северна Македония Венко Филипче също заяви за първи случай на ковид. Положителна проба е дала жена, която пристигнала с автомобил от Италия и е потърсила здравна помощ в болница в Скопие. Останалите пасажери в транспортното средство също са тествани за ковид, само че пробите им са негативни. „ Няма мотив за суматоха. Била е един месец в Италия. Вече две седмици е болна и в началото се е лекувала в Италия, само че там не е била диагностицирана с ковид. Когато е пристигнала, непосредствено е отишла в Инфекциозната болница в Скопие “, изясни на конференция Филипче, представен от локалните медии.

Нови три случая на ковид са открити в хотела на Тенерифе, където се намира тричленно българско семейство, заяви Нова тв. Вчера позитивна проба даде италиански лекар, а през днешния ден проучванията са посочили, че заболели са неговата брачна половинка и друго семейство от Италия, пътувало заедно с това на лекаря.

Тричленно българско семейство е блокирано от вчера в хотела в Тенерифе. Заразеният италиански екскурзиант е доктор от северната област Ломбардия, където в последните дни са регистрирани доста от случаите. Той е настанен в болница. След установяването на ковид, около 1000 души в хотела са затворени в стаите си. 

Блокираните от през вчерашния ден в хотел в Тенерифе туристи ще бъдат освободени след тест за болестта, разгласи испанският здравен министър Салвадор Ила, представен от организациите. „ На всички хора в хотела ще бъдат направени проби за вируса. Който няма признаци, ще бъде освободен. Но инспекцията ще отнеме няколко дни “, посочи той. 

„ В понеделник вечерта пристигнахме с доста премеждия около бурята от Сахара и сутринта се изненадахме, че целият хотел е блокиран от полиция, ленти отвън… Не ни се позволява да излизаме, целесъобразно е да седим по стаите. Раздадоха ни вода. Маски няма за жалост “, разказва пред Нова тв българката Виктория Захариева, която дружно със брачна половинка си и 17-годишната им щерка, е блокирана в хотела в Тенерифе. Те живеят в Германия. „ На всички изходи има поставени табели, че не ни се позволява да напущаме. Около хотела има червени ленти и полиция... По през целия ден седим заключени и чакаме информация. Вратите са заключени, целият личен състав е с маски. За страдание за нас маски няма, ходихме да питаме неведнъж до рецепцията ”, споделя още Захариева.

Виктория се надява да не стоят под карантина 14 дни. Със фамилията й се е свързал консулът на България в Мадрид.„ Увери ни, че ще ни се спомага по всевъзможен метод, за което сме доста признателни ”, съобщи Виктория. Българите би трябвало да се завърнат в Германия в края на седмицата.

Коронавирусът от Италия бързо се популяризира и доближи до Бразилия - първата страна в Латинска Америка, записала заболяването, съобщи Би Би Си. Заразата е пренесена от завърнал се от Италия бразилски жител. Австрия, Хърватия, Швейцария и Алжир също обявиха, че коронавирусът е " дошъл " там чрез хора, които са били в Италия. Първи два случая на вируса повтвърди и Пакистан. Единият от инфектираните е пътувал до Иран. В Иран е обитавал и първият жител с ковид, открит през днешния ден в Грузия. 

Вирусът взе втора жертва във Франция. 60-годишен мъж е умрял в болница в Париж, където е признат в доста тежко положение. Той е първият френски жител, умрял от болестта. Преди него от ковид във Франция умря китаец.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР